gototopgototop
Duminică, 16 Decembrie 2018
Gradinita cu Program Normal Nr. 3 Turda PDF Imprimare Email

Gradinita  este amplasata la marginea centrului istoric al orasului , in cartierul Turda-Noua.Construita la marginea unui parc cu vechime considerabila, din documente rezulta  ca aceasta constructie a fost ridicata in anul 1939, si este invecinata cu o biserica romano-catolica , declarata monument istoric.Apropierea de o sosea europeana ofera copiilor posibilitatea sa vina spre gradinita noastra din toate zonele orasului, atat cu mijloace de transport in comun cat si cu mijloace proprii.Unitatea este construita in apropierea Scolii ,, George Baritiu” si a ,,Colegiului Tehnic”ceea ce ofera cadrelor didactice posibilitatea unei bune colaborari , iar copiilor continuitate in continuarea studiilor.In zona populatia este predominanta  de nationalitate romana 90%,ponderea populatiei maghiare fiind de 8% si 2 % reprezentand populatia rroma.

Preocuparea cadrelor didactice si a directorului pentru a desfasura activitati  care sa dezvolte copiilor abilitati  fizice si psihice, pe langa activitatile comune  a devenit o normalitate.S-a marcat fiecare eveniment  din istoria neamului nostru ,precum si sarbatorile religioase cu specificul fiecareia.

Parteneriatele desfasurate cu Comunitatea locala:Politie,Biserica, Scoala ,Teatrul Municipal dar si cu gradinite din mediul rural ,sau gradinite din alte orase , ne-au imbogatit  sufleteste pe toti participantii, dar au dat posibilitatea copiilor sa-si desfasoare activitatea si in alte medii decat sala de grupa ,sa interactioneze cu alti copii si adulti.

Pe parcursul anului trecut , gradinita noastra s-a imbracat de sarbatoare de multe ori, in timpul derulariii activitatilor  cuprinse in tematica parteneriatelor,dar ne-am si deplasat cu copiii insotiti de parinti  in cadrul vizitelor si excursiilor tematice.Sprijinul  si atentia acordata de Consiliul local si Primaria  Municipiului Turda , ne-au dat posibilitatea sa creem in acest spatiu un adevarat loc de basm pentru copii. Voi enumera in continuare cateva din activitatile desfasurate in anul scolar 2006-2007, si care cu siguranta vor fi continuate si in acest an scolar.

 

CONTACT

STR. BASARABIEI  NR.16

TEL/FAX 0264/311017

Email : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Gradinite aflate in subordine:

 

Gradinita  cu p. n. nr.2, situata pe  strada Mihai Eminescu nr.21 ,este cunoscuta ca una din cele mai vechi  unitati de invatamant prescolar din acest oras. Amplasata intr-o zona  foarte aproape de centrul orasului ,gradinita are o curte frumoasa dotata cu aparate de joaca moderne  plina de flori ,sali de clasa mari si spatioase  care creeaza  un confort deosebit copiilor care frecventeaza aceasta  institutie prescolara.Interesul manifestat de cadrele didactie pentru buna pregatire a copiilor  este maxim ,iar activitatile extracurriculare desfasurate pe parcursul anului trecut  au fost diversificate cuprinzad o paleta larga de teme si actiuni.Exemplificand  doar cateva, as aminti : Vizite la Gradinit sociala ,,Acoperamantul  Maicii Domnului”,depuneri de coroane  la Monumentul eroilor din centrul orasului ,excursii tematice si Pateneriate cu Biblioteca Municipala, Scoala Teodor Murasanu,Biserica sunt doar cateva   dintre  acivitatile desfasurate  in aceasta gradinita., unde vin zilnic cu placere 40 de copii.

 

Gradinita  cu P. N. nr.9,se afla construita in centrul orasului, in apropierea Tribunalului  si a bisericii romano-catolice, avand ca limba de predare limba maghiara.Din documente reiese ca gradinita functioneaza in aceasta locatie din1930, fiind populata de copii din tot orasul.In gradinita in acest an scolar sunt inscrisi  40 de copii in 2 grupe de copii,fiind conduse de cadre calificate cu vechime in unitate.

Activitatile desfasurate cu copiii sunt variate ,iar rezultatele nu se lasa asteptate.Participarea la concursuri locale si nationale,unde copiii au fost premiati , au impulsionat cadrele didactice in planificarea unor actiuni care sa atraga copiii spre gradinita si in acest an scolar.Vor fi derulate activitati de parteneriat cu unitati prescolare care au ca limba de predare limba maghiara,copiii continuand  traditiile si obiceiurile populare dar si activitati in colaborare cu Biblioteca Municipala,Scoala si Politia locala.

 

Gradinita cu P. N..NR.10, situata pe strada Andrei Muresanu nr.24,in apropierea Spitalului Municipal  la soseaua principala ,functioneaza intr-un imobil in curs de retrocedare vechiului proprietar.In aceasta gradinita  frecventeaza 42 de copii in 2 grupe , conduse de cadre didactice ,cu o vasta experienta in domeniu, care au o colaborare deosebita cu  institutiile din oras ,dornice de a oferi copiilor posibilitatea de a participa la activitati variate si interesante.Prezenta in gradinita a profesorilor care desfasoara activitati optionale, a reprezentantilor politiei ,scolii , spitalului  imbogatesc copiilor bagajul de cunostinte si le dezvolta personalitatea.In anul scolar trecut cadrele didactice de la aceasta gradinita au  derulat parteneriate , care vor fi continuate si in acest an copiii beneficiind  de prezenta  unor  cadre bine pregatite  cu materiale  atractive si  interesante . In continuare  activitatea va fi doar succint prezentata.